Шапка

Що таке “європейські цінності”?


Євроклуб ліцею «Назустріч» продовжує інформаційну кампанію щодо європейських цінностей у рамках проєкту «Війна за європейські цінності: обираємо свободу і демократію».

Значна частина українських політиків використовують словосполучення “європейські цінності” говорячи про нашу євроінтеграцію і те, що обʼєднує Україну з ЄС. Ми також кажемо “європейські цінності”, коли згадуємо початок Революції Гідності.
Лідери країн Європейського Союзу, говорячи про європейські цінності, апелюють до цінностей демократії, прав людини, свободи, рівності, поваги до людської гідності і верховенства права. Бо саме на цих шести “китах” побудовано ЄС.
Тож що таке “європейські цінності”? Що робить певні цінності “європейськими”? Коли вони сформувались? Хто їх вигадав і що вони означають? Чому росія робить усе, щоб їх знищити або знецінити і чому саме вони лежать у фундаменті нашої боротьби та майбутньої перемоги? Саме про це наш проєкт.
Гортайте постери й знайомтеся з поняттями демократії, рівності й свободи, читайте про гідність, права людини і верховенство права.
Проєкт реалізується “За підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні»