Шапка

До уваги педагогів


Відповідно до листа Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України від 08 березня 2023 року № 5/203-23 інформуємо,

що наразі в українському суспільстві приділяється багато уваги розвитку «м’яких навичок» (soft skills). Ці навички є поєднанням індивідуальних якостей особистості, її поведінкових і соціальних установок. Сучасний здобувач освіти повинен уміти активно навчатися впродовж усього життя, вирішувати проблеми, мислити критично, бути креативним, ініціативним, володіти цифровими компетентностями, а також володіти навичками соціальної взаємодії та уміти керувати емоціями.

Реформа шкільної освіти «Нова українська школа» передбачає розвиток життєво важливих компетентностей, які дозволять вміло застосовувати здобуті знання на практиці та адаптуватися до теперішніх і майбутніх умов ринку праці.

Враховуючи потребу розвитку універсальних компетентностей, в рамках програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (далі – Програма EU4Skills) за підтримки Міністерства освіти і науки України та Фонду міжнародної солідарності (Польща) для педагогів створено онлайн-курс «Практикум з розвитку м'яких навичок» (далі – онлайн-курс). Практикум містить опис 72 занять. Зокрема, в програмі є практичні вправи, ділові ігри, сценарії групових занять, що допомагають сформувати окрему навичку.

Даний онлайн-курс розміщено на платформі «Професійна освіта онлайн» (https://profosvita.online) в категорії «Ключові компетентності» за посиланням: http://surl.li/etrty. Промовідео курсу розміщено за посиланням: http://surl.li/fgpfh.

Просимо поширити інформацію серед педагогічних працівників закладів освіти щодо відкритого доступу до онлайн-курсу для використання його матеріалів в освітньому процесі.

Принагідно зазначаємо, що педагоги, які є користувачами платформ дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн», не потребують повторної реєстрації. Вхід на платформу «Професійна освіта онлайн» доступний за тим самим логін/паролем.